Škola v Evropě, Evropa ve škole

19. 11. 2012
(system)
V pondělí 19. listopadu v naší škole celý den nezvonilo. Proč? Konal se projektový den nazvaný „Na návštěvě v Evropě", s jehož návrhem jsme vyhráli v Jihočeském kraji soutěž, kterou vyhlásila Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP).

A co se vlastně dělo? Hned ráno jsme se všichni sešli ve vestibulu, kde žáci naší školy zahráli divadlo na téma „Evropská nej" a zatančili polku. Poté jsme navštívili postupně tři třídy (=tři státy): Francii, Ukrajinu a Rakousko. Zde jsme si poslechli hymny těchto států a dozvěděli se hodně nového. Děti kreslily Eiffelovu věž, ochutnaly vídeňský štrůdl a psaly azbukou. A pak začaly workshopy, kde si žáci vyrobili puzzle, plastickou mapu, nabarvili matrjošku a ozdobili a snědli Sachrův dort. Také školní jídelna se do projektu zapojila: k obědu nás čekala alpská polévka, kuře po provensálsku a brioška.
Zástupci Domu zahraničních služeb (jehož součástí je právě NAEP) si pro žáky připravili soutěže o ceny. Tématem soutěží byla samozřejmě Evropa. Ale asi největším překvapením tohoto dne byla nečekaná návštěva Jihočeské televize, která u nás natočila reportáž.


Mgr. Hana Vošahlíková, ZŠ Chyšky

 

fotogalerie byla smazána