Jihočeská ratolest

3. 11. 2015
Denisa Kolínská
ekoškola

Základní škola Chyšky získala za projekt Přírodní zahrada – zahrada pro práci a zábavu cenu v celokrajské soutěži Jihočeská ratolest.

Soutěž projektů na ochranu životního prostředí „Jihočeská ratolest“ organizuje spolek Krasec ( KRAjská Síť Environmentálních Center) a Jihočeský kraj. Jejím cílem je přispět ke zlepšení životního prostředí a informovanosti o něm v Jihočeském kraji, ocenit a propagovat kvalitní projekty hodné následování a inspirativní diplomové práce. Záštitu nad 5. ročníkem převzali radní Jihočeského kraje pro oblast životního prostředí Ing. Hana Rodinová, Ph.D. a rektor Jihočeské univerzity prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc. V letošním ročníku se soutěžilo ve čtyřech kategoriích, které jsou vymezeny pro obce, svazy obcí a mikroregiony; školy všech stupňů; neziskové subjekty a vysokoškolské studenty.

Základní škola Chyšky se přihlásila s projektem Přírodní zahrada- zahrada pro práci a zábavu. Vyhlášení vítězných projektů ve všech kategoriích, jejich představení a předání cen proběhlo na tiskové konferenci dne 2. listopadu 2015 v Českých Budějovicích. Naše škola získala v kategorii škol 3. místo! Dlouhodobá práce žáků a učitelů tak byla náležitě odměněna. K titulu Přírodní zahrada, který nám byl udělen v září 2015, přibyla bronzová Jihočeská ratolest.

/** Err: Image not found */

/** Err: Image not found */