OF ZŠ a SŠ v přespolním běhu

3. 10. 2007
Josef Fuka
sport

Přespolní běh se uskutečnil pro tyto věkové kategorie : 6.-7.roč. (1996-1994) ZŠ, prima a sekunda osmiletých gymnázií, 8.-9.roč.(1994-1992) ZŠ, tercie a kvarta osmiletých
gymnázií, prima a sekunda šestiletých gymnázií, 1.-4.roč. SŠ a SOU (1992-1988), kvinta až oktáva osmiletých gymnázií, tercie až sexta šestiletých gymnázií. V každé věkové kategorii startovalo maximálně šestičlenné družstvo. V kategorii 6.-7.tř. běželi chlapci 2 km a dívky 1,5 km, v kategorii 8.-9.tř. běží chlapci 3 km a dívky 1,5 km a v kategorii SŠ a SOU běží chlapci 5km a dívky 3 km. Soutěžilo se podle pravidel atletiky. Do soutěže družstev se započítávaly výsledky 4 nejlépe umístěných závodníků. Ty se sčítaly. Družstvo s nejnižším počtem umístění se stalo vítězem v kategorii. Do krajského kola postoupili závodníci družstva na prvních místech. Pro nejlepší byly připraveny diplomy a drobné ceny.

Této soutěže se také zúčastnili ml., st. žáci a ml. žákyně naší školy.

Výborného výsledku a umístění dosáhlo družstvo mladších žákyň, které ve složení Jakešová Markéta, Havlová Andrea (obě 7.tř.), Vostřáková Veronika, Zuzáková Nikola, Pilíková Kateřina a Petrová Markéta (všechny 6.tř.) vyhrálo a postoupilo na krajské finále do Jindřichova Hradce. V soutěži jednotlivců vyhrála Jakešová Markéta,Vostřáková Veronika obsadila 3.místo, Zuzáková Nikola 9.místo, Pilíková Olga 10.místo, Havlová Andrea 15.místo a Petrová Markéta 18.místo.

Družstvo mladších žáků ve složení Kováč Jiří (7.tř.), Kováč Julius (6.tř.), Žiga Jaroslav a Moravec Zdeněk (oba 5.tř.) pak obsadilo 4.místo, když nejlépe v jednotlivcích se umístil na 5.místě Moravec Zdeněk. Zklamáním byl výkon Jiřího Kováče, který je krajským přeborníkem v atletickém víceboji, ale tentokrát doběhl na chvostu až na 19.místě, Žiga Jaroslav na 17.místě a Kováč Julius na 20.místě.

Starší žáci ve složení Souček Lukáš, Janoušek Šimon (oba 9.tř.), Kováč Jiří (7.tř.) a Moravec Zdeněk (5.tř.) skončili na 5.místě a nejlepší z nich v jednotlivcích byl na 4.místě Lukáš Souček, Kováč Jiří doběhl na 20.místě, Janoušek Šimon na 21.místě a Moravec Zdeněk na 24.místě. Umístění v této věkové skupině mohlo být hodně vysoko, kdyby měli čas a zájem i další dobří žáci.

V kategorii starších dívek naše družstvo nestartovalo. Ze strany děvčat nebyl zájem.

 

Mgr. Fuka Josef, uč. Tv