Vánoční akademie v Chyškách

24. 12. 2007
(system)

fotogalerie

Na chyšecké základní škole je již tradicí, že se před Vánoci koná také vánoční akademie. Pokaždé je též spjata s pohádkou, kterou náš divadelní kroužek nacvičuje téměř od začátku školního roku. Na letošní vánoční akademii konané dne 19. 12. se však objevit nemohla z důvodů onemocnění hlavní aktérky představení.

I letos se stala naše akademie hojně navštívenou akcí ze strany diváků, za což jim moc děkujeme. Přestože se, jak jsem už zmínil, na akademii neobjevila tradiční pohádka (její premiéra byla odložena na Den matek), diváci rozhodně ochuzeni nebyli. Náš pěvecký soubor Sluníčko, vedený Hankou Práškovou, prezentoval svůj muzikál Budulínek, za který sklidil zasloužený aplaus publika. Poté nám 4. třída, v čele s kytaristou panem učitelem Molíkem, zazpívala koledy prolínavé bajkami a páťáci ukázali, jak se učí v aprílové škole. V letošním školním roce na naší škole působí plno zájmových útvarů a jedním z nich je i aerobic, který vede Veronika Hájková. Děvčata si připravila choreografii na píseň Rolničky. Šesťáci nacvičili scénku Štědrý den rodiny Koledových a 7. třída zas němou scénku Pat a Mat, které předcházelo několik koled. Na vánoční módní přehlídky nás zase pozvala 8. třída. A to nejlepší na konec, i když ještě konec nebyl. 9. třída a její hudební scénka Polámal se mraveneček sklidila u diváků takové ovace, že se celý kulturní dům otřásal v základech. Autorem, kostymérem, scénáristou, choreografem a režisérem byl třídní učitel 9. třídy pan Josef Smrt.

Akademie se pomaličku blížila ke konci a v sále zavládla příjemná vánoční atmosféra. 3., 4. a 5. třída zazpívala anglickou koledu. Poté, co „moderátoři“ večera spolu s paní ředitelkou popřáli všem krásná Vánoce a úspěšný rok 2008, zazněla koleda Tichá noc nejprve anglicky, německy a pak samozřejmě i česky.

Přestože jsme ještě den předtím doladili poslední mouchy a technické nedostatky vystoupení, ve čtvrtek večer se vše povedlo a publikum si dozajista odneslo nádherný zážitek.

Tadeáš Vaverka
9. třída