Byli jsme v Londýně!

30. 11. 2008
(system)

V pondělí jsme se rozloučili se svými rodiči a vydali se vstříc daleké Anglii. K ránu dojel autobus až k francouzským břehům, odkud nás trajekt dopravil na ostrov. Tento den jsme navštívili nejznámější anglický most Tower Bridge, hrad Tower, na kterém věznil Jindřich VIII. své manželky, doky svaté Kateřiny a poté se po Temži doplavili až do čtvrti Greenwich, kde jsme navštívili královskou observatoř a vyfotili se u nultého poledníku. Večer jsme strávili anglickou konverzací s rodinou, která nás ubytovala. Ve středu nás čekala návštěva Windsdoru, kde se nachází letní sídlo anglické královny a je zde také pochováno deset anglických panovníků, včetně královny matky. Také jsme se podívali do Eatnu, na místní školu a její žáky, kteří jsou proslaveni svými krásnými uniformami – žakety. Zbytek dne jsme strávili prohlídkou města.

Večer nás čekal návrat zpátky do rodin. Poslední den na anglickém ostrově jsme prožili v muzeu voskových figurín Madame Tussands, jehož součástí je i muzeum hororu, nakupováním suvenýrů, návštěvou Trafalgarského náměstí, Buckinghamského paláce a den zakončili projížďkou na obřím kole Londen Eye.

K přesunu mezi těmito místy nám sloužilo nejstarší londýnské metro - Tube. Všichni jsme se v pátek v odpoledních hodinách vrátili v pořádku domů a ze zájezdu máme krásné vzpomínky.

Iveta Hejnová, Tereza Hanusová – žákyně 9 třídy, foto : průvodkyně Věra Kernová