OF ZŠ a SŠ v přespolním běhu

24. 9. 2008
Josef Fuka
sport

Přespolní běh se uskutečnil pro tyto věkové kategorie : 6.-7.roč. (1997-1995) ZŠ, prima a sekunda osmiletých gymnázií, 8.-9.roč.(1995-1993) ZŠ, tercie a kvarta osmiletých gymnázií, prima a sekunda šestiletých gymnázií, 1.-4.roč. SŠ a SOU (1993-1989), kvinta až oktáva osmiletých gymnázií, tercie až sexta šestiletých gymnázií. V každé věkové kategorii startuje maximálně šestičlenné družstvo.

V kategorii 6.-7.tř. běželi chlapci 2 km a dívky 1,5 km, v kategorii 8.-9.tř. běželi chlapci 3 km a dívky 1,5 km a v kategorii SŠ a SOU běželi chlapci 5km a dívky 3 km.

Soutěžilo se podle pravidel atletiky.

Do soutěže družstev se započítávaly výsledky 4 nejlépe umístěných závodníků. Ty se sčítaly. Družstvo s nejnižším počtem umístění se stalo vítězem v kategorii.

Do krajského kola, které se uskuteční 21.10.2008 v Jindřichově Hradci, postupují závodníci družstva na prvních místech v kategoriích 8.-9.tř.ZŠ a SŠ a SOU.

Pro nejlepší byly připraveny diplomy a věcné ceny, pro ostatní pak diplomy.

Na startu se objevili i žáci a žákyně ze ZŠ Chyšky.

Za chladného počasí a drobného deště v družstvech starší žáci z Chyšek skončili na 6.místě, když běželi ve složení Kováč Jiří, Zítek Martin, Prášek Martin, Holík Martin a Louda Jan.

Pořadí st. žáků : 1. ZŠ Protivín, 2. ZŠ Bernartice, 3. ZŠ Husova Písek, 4. ZŠ Šobrova Písek, 5. ZŠ TGM Písek, 6. ZŠ Chyšky, 7. ZŠ Tylova Písek

Mladší žáci ZŠ Chyšky pak běželi ve složení Moravec Zdeněk, Žiga Jaroslav, Mašek Ladislav-nejml. žák, Žiga Patrik-nejml. žák a Januš Rostislav-nejml. žák a obsadili v družstvech 5.místo. V soutěži jednotlivců pak vyhrál chyšecký Zdeněk Moravec.

Pořadí ml. žáků : 1. ZŠ Tylova Písek, 2. ZŠ Husova Písek, 3. ZŠ Protivín, 4. ZŠ Bernartice, 5. ZŠ Chyšky, 6. ZŠ Šobrova Písek, 7. TGM Písek

Z chyšeckých dětí se pak nejlépe dařilo družstvu starších žákyň , které běželo ve složení Jakešová Markéta, Tomášková Michaela, Vostřáková Veronika-ml. žákyně a Havlová Andrea-ml. žákyně. Děvčata skončila na nepopulárním 4.místě. V soutěži jednotlivkyň doběhla Markéta Jakešová na 4. místě a mladší žákyně Veronika Vostřáková na 6.místě.

Pořadí ml. žákyň : 1. ZŠ Tylova Písek, 2. Husova Písek, 3. ZŠ Protivín, 4. ZŠ Chyšky, 5. ZŠ TGM Písek, 6. ZŠ Bernartice

V kategorii ml. žákyň pak chyšecké dívky nestartovaly a pořadí družstev bylo následující : 1. ZŠ Husova Písek, 2. ZŠ TGM Písek, 3. ZŠ Protivín, 4. ZŠ Tylova Písek.

Pořadí družstev dorostenců : 1. Gymnázium Písek "A", 2. Gymnázium Písek "B"

Pořadí družstev dorostenek : 1. Gymnázium Písek

Na snímku Josefa Fuky je v bílém trikotu vítěz v kategorii ml. žáků Zdeněk Moravec ze ZŠ Chyšky v cíli běhu na 2 km.

Mgr.Fuka Josef, uč. Tv