Okr. kolo JAGA OXYGEN CUpu

6. 6. 2008
Josef Fuka
sport

Hrálo se na zúženém hřišti v počtu 4+1 hráčů , hrací doba byla 2x7 min. a hrálo se systémem každý s každým a to jak v kategorii chlapců tak i dívek. Hrálo se podle upravených pravidel florbalu vydaných ČFbU.

V kategorii dívek nejprve nastoupily domácí hráčky ZŠ dr. Edvarda Beneše proti ZŠ Mirotice. Ve vyrovnaném utkání vyhrála děvčata z Mirotic 2:1.

Druhé utkání svedlo dohromady vesnické školy Mirotice a Čimelice. Šťastnější byla děvčata z Čimelic a vyhrála 1:0.

V posledním utkání pak stačila čimelickým dívkám v utkání z Pískem bezgólová remiza k prvnímu místu a k postupu do krajského kola.

Pořadí dívek :
1. ZŠ Čimelice 2 1 1 0 1:0 3 b., 2. ZŠ Mirotice 2 1 0 1 2:2 2 b., 3. ZŠ dr.Edvarda Beneše Písek 2 0 1 1 1:2 1 b.

 

Velmi dramatický a vyrovnaný byl turnaj chlapců v němž startovalo celkem 6 družstev ZŠ. Mezi nimi bylo i družstvo z naší školy sestavené z těchto chlapců :

Hadrbolec Marek, Pinta Jan, Dvořák Václav, Tkadlec Jakub, Chochole Vojtěch-všichni 5.tř., Strouhal Vít, Holík Radim, Žiga Patrik,Krause Martin-všichni 4.tř., Petřík Vojtěch, Prášek Lukáš, Jakeš Josef, Gocala Pavel-všichni 3.tř.

Hned v prvním utkání favorizovaný domácí tým porazil 5:1 chlapce z Mirotic.

I ve druhém utkání nedošlo relativně k překvapení, když žáci z Bernartic vyhráli nad Čimelicemi 4:1.

Další utkání sehráli naši kluci proti Milevsku a i zde bylo utkání jasné pro Chyšky v poměru 4:1. Branky vstřelili : Žiga Jaroslav 2, Strouhal Vít a Holík Radim po 1.

Utkání mezi Čimelicemi a Miroticemi bylo dlouho vyrovnané a skončilo vítězstvím čimelických chlapců v posledních sekundách 2:1.

Dalším dramatickým utkáním byl zápas domácích chlapců z Chyškami. Kluci z Chyšek hráli výborně a soupeře přehrávali, branky však z brejků vstřelili písečtí chlapci a v poločase vedli 2:0. Do druhého poločasu však nastoupil do branky Chyšek Vojta Chochole a po neustálem tlaku Chyšky zápas otočily a vyhrály 3:2. Branky vstřelili : Strouhal Vít 2 a Hadrbolec Marek 1

Bernartickým klukům pak stačil výsledek 3:1 proti Milevsku.

V utkání Mirotice - Chyšky nedošlo k žádnému překvapení a Chyšky nechaly na rozhodující zápasy odpočívat první "lajnu". Druhá a třetí lajna vyhrála nad přesvědčivě Miroticemi 6:2. Branky vstřelili : Holík Radim a Prášek Lukáš po 3.

Vysokým rozdílem pak vyhráli i čimeličtí kluci nad milevskými, skore 6:0.

V rozhodujícím zápase pro Chyšky došlo k velkému zklamání. Odpočatá lajna Chyšek hned v úvodu udělala chybu a soupeř vedl 1:0. Chyšecký Hadrbolec nedal samostatný nájezd a místo vyrovnání soupeř z protiútoku dal na 2:0. Následně nedal penaltu ani chyšecký Prášek. Přesto Chyšky snižily Práškem na 1:2, snažily se o vyrovnání, ale po další chybě v obraně Bernartice upravily na 3:1.

V poklidném utkání pak Milevsko podlehlo Miroticím 0:1.

V důsledku odjezdu autobusem hráli Chyšky i své poslední utkání a pod dojmem zbytečné prohry v minulém zápase nedokázaly odolat čimelickým chlapcům a po unaveném výkonu prohrály 1:6. Jedinou branku našich vstřelil Strouhal Vít.

V jasném zápase Písek přehrál Milevsko nejvyšším rozdílem 9:0.

K dalšímu velkému překvapení došlo v utkání Bernartice-Mirotice. To, co nikdo nečekal, se stalo. Mirotice vyhrály 2:1.

Překvapení však pokračovalo, když v infarktovém zápase Čimelice porazily domácí Písek 5:4 a vyhrály celý turnaj.

V posledním utkání pak Písek vyhrál nad Bernarticemi 1:0 a došlo k tomu, že o pořadí na 2.-4. místě rozhodovalo skore ze vzájemných utkání mezi třemi týmy. To měly nejlepší Bernartice a skončily druhé. Naši kluci zbytečnými prohrami v závěru skončili jen horším skorem čtvrtí. Je to škoda, neboť chlapci v důsledku odjezdu autobusu museli absolvovat své zápasy s malým časovým odpočinkem a tak v závěru chyběly síly. Po senzačním vítězství nad Pískem jsme měli blizoučko k vítězství v turnaji.

Pořadí chlapců :
1. ZŠ Čimelice 5 4 0 1 20:10 8 b., 2. ZŠ Bernartice 5 3 0 2 11:6 6 b., 3. ZŠ dr. Edvarda Beneše Písek 5 3 0 2 21:9 6 b., 4. ZŠ Chyšky 5 3 0 2 15:14 6 b., 5. ZŠ Mirotice 5 2 0 3 7:14 4 b., 6. I.ZŠ Milevsko 5 0 0 5 2:23 0 b.

 

Mgr. Fuka Josef, uč. Tv