Velká cena ve šplhu

8. 3. 2008
Josef Fuka
sport

Maskotem soutěže byl opět medvídek koala, se kterým se členové nejúspěšnějších družstev "potkají" na diplomu. Tento roztomilý méďa nemá se šplháním sebemenší problémy.

Soutěžilo se v těchto kategoriích : 4.roč., 5.roč., 6.roč., 7.roč., 8.roč., 9.roč. Startovala smíšená šestičlenná družstva, která byla složena ze tří kluků a tří děvčat. Soutěžící šplhali na klasické tyči mající značku na dohmat ve 4,5 metru. Každý člen družstva měl 3 soutěžní pokusy a součet jím dosažených časů se započítával do celkového výsledku družstva. Výsledek družstva byl dán součtem osmnácti naměřených časů. Uzávěrka pro nahlášení dosažených výkonů byla 31.ledna 2008, výsledky pak našly školy v únorovém čísle ŠKOLNÍHO SPORTU a také na webbových stránkách Agentury SPRINT.

V minulosti se této soutěže pravidelně zúčastňovali také žáci a žákyně naší školy. Tak tomu bylo i v letošním ročníku. Děti při sportovní gymnastice v hodinách tělesné výchovy šplhaly na železných tyčích a nejlepší z nich pak vytvořily družstva , která se z chyšecké školy do soutěže zapojila, a i když v letošním ročníku na vítězné stupně nedosáhla, jejich umístění v rámci ČR stojí za povšimnutí.

V kategorii 4.tříd družstvo ve složení Strouhal Vít, Janda Jiří, Krause Martin, Dvořáková Monika, Průšová Anna a Řehořová Anežka skončilo na 14.místě součtem časů 215,9 sec. Nejlepší čas z chlapců dosáhl Strouhal Vít za 6,1 sec. a z děvčat Dvořáková Monika za 7 sec.

Mezi pátými třídami skončili žáci z Chyšek na výborném 11.místě s výsledným časem 137,3 sec. Z chlapců zašplhal nejlepší čas Patrik Čapek 5,2 sec. a z děvčat Dominika Trpková 5,6 sec.

Zástupci 6.třídy obsadili 26.místo s výsledným časem 215,3 sec., když nejlepší chlapec byl Julius Kováč v čase 4,3 sec. a z dívek Veronika Vostřáková za 13,3 sec.

V kategorii 7.tříd obsadilo družstvo ZŠ Chyšky 27.místo časem 127,6 sec. Nejlepší chlapec Jiří Kováč šplhal za 3,4 sec. a z dívek Markéta Jakešová za 5,9 sec.

Osmáci skončili na 35.místě v čase 144,7 sec. Z chlapců byl nejlepší Jan Louda za 6 sec. a z dívek Karolína Burdová za 6,9 sec.

Z devíťáků byl nejlepší Šimon Janoušek v čase 2,5 sec. a Veronika Lžičařová za 6,9 sec. Družstvo obsadilo časem 103,1 sec. 26.místo.

Členové vítězných družstev získali věcné ceny + medaile, pro družstva, která ve své kategorii obsadila 2. a 3. místo, byly připraveny suvenýry a medaile, členové družstev na 4.-6.místě dostali drobné suvenýry. Kromě toho v každé věkové kategorii bylo vylosováno jedno družstvo (bez ohledu na umístění), které dostalo prémii. Štěstí se při losování usmálo v kategorii 4.tříd na chyšecké zástupce, když je vylosovala horolezkyně Soňa Boštíková a tak se mohou těšit na prémii.

Ods. Mgr. Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

Aktualizováno 17.4.2008

z Agentury Sprint a z Informačního centra sportu pro všechny při Českém olympijském výboru přišel ZŠ Chyšky dopis s tímto zněním : " Vážení přátelé, posíláme Vám odměny pro děti z Vaší školy za účast v republikové soutěži VELKÁ CENA ŠKOLNÍHO SPORTU VE ŠPLHU 2008 a věříme, že se zapojíte do dalších republikových školních soutěží, které vyhlašuje Agentura Sprint prostřednictvím časopisu ŠKOLNÍ SPORT."

Vylosována byla kategorie "A", tedy šestičlenné družstvo 4.třídy ve složení Dvořáková Monika, Průšová Anna, Řehořová Anežka, Strouhal Vít, Krause Martin a Janda Jiří.

Odměnou pro toto družstvo byly míče KINDER SURPRISE, které jim předal uč. Tv Mgr.Fuka Josef.

Na fotosnímcích Josefa Fuky jsou odměněné děti.