Být přírodě kamarádem

12. 2. 2009
Karolina Tvrdíková
ekoškola

Program je financován grantem Nokia-Make a Connection a má tři verze : pro MŠ, pro I.st. ZŠ a pro II.st. ZŠ.

Do tohoto projektu se zapojily také děti ZŠ v Chyškách. V samotné škole proběhla jeho první část, kdy studenti Katedry výchovné dramatiky DAMU v Praze pracovali s dětmi. Žáci formou hry se zabývali problematikou třídění odpadů a jejich likvidací.

V rámci projektu se uskutečnila také výtvarná a literární soutěž, do které se chyšecké děti zapojily a své práce zaslaly do Prahy.

Na pražské katedře se pořadatelé probírali množstvím velmi zajímavých a podnětných kreseb, maleb, koláží, komiksů i literárních prací, které jim účastníci projektu zaslali. V každé kategorii byly vybrány 3-4 práce, které nejlépe splňovaly daná kritéria a tyto práce pořadatelé ocenili.

V 1.kategorii , tedy MŠ a 1.třída ZŠ, byla oceněna diplomem a knihou také Julie Jarolímková z 1.třídy ZŠ Chyšky.

Ve 3. kategorii, tedy 6.-9.třída ZŠ, byl oceněn diplomem a velkou deskovou hrou Fair trade za svou výtvarnou práci žák 8.tř. ZŠ Chyšky Michal Neuschel.

Ze zaslaných prací vytvořili pořadatelé putovní výstavu obsahující přibližně 15-20 prací žáků, která bude vždy postupně nainstalována  v jednotlivých zúčastněných školách během března a dubna 2009.

Tato výstava byla již v ZŠ Chyšky nainstalována a zároveň škola získala certifikát potvrzují účast v projektu. Zároveň byl každé zapojené třídě předán velký kalendář, zachycující třídu při projektu a představující důležité oblasti praktické ekologie.
Na přiložených fotografiích z archivu školy jsou chyšecké děti zapojené v projektu.

 

Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113