Soutěž Cesta odpadu

27. 11. 2009
(system)

Třídění odpadů je již běžná věc. Moc dobře všichni víme, kam s papírem, plasty i sklem ! Ale už méně je známo, co se děje s vytříděným odpadem dál.

Proto Jihočeský kraj v rámci krajské informační kampaně ke třídění odpadů vyhlásil pro základní školy Jihočeského kraje "SOUTĚŽ O VYTVOŘENÍ NEJZAJÍMAVĚJŠÍ NÁSTĚNKY" na téma Co se děje s tříděným odpadem s názvem " Cesta odpadu".

Cestou odpadu myslíme proces zpracování jednotlivých vytříděných odpadů, tedy cestu od odpadu k novému výrobku.

Nad tímto tématem se také zamysleli žáci a žákyně 5. a 9. třídy ZŠ Chyšky a do soutěže vytvořili zajímavé nástěnky o tom, co se dál děje s odpady, které vyhodí občané v obci do barevných kontejnerů na třídění. Nejlepší nástěnky se pak vyfotografovaly a přihlásily do zmíněné soutěže.

Pořadatel soutěže pak všechny přihlášené nástěnky vyhodnotí a spolu s pracovníky Krajského úřadu v Českých Budějovicích a společnosti EKO-KOM, a.s.  nejlepších 10 nástěnek odmění těmito cenami :

1. digitální kamera, 2. stolní fotbálek, 3. digitální fotoaparát, 4.-6. deskové hry, 7.-10. ceny od společnosti EKO-KOM a.s..

Výsledky budou zveřejněny do 7. prosince 2009 a ceny nejlepším budou předány na slavnostním zakončení soutěže v prosinci 2009.

Jistě bude zajímavé sledovat, jak se v soutěži umístí chyšecké děti.

Na fotosnímku 5327 Josefa Fuky je nástěnka žáků 5.třídy.
Na fotosnímku 5328 Josefa Fuky je nástěnka žáků 9.třídy.
Na fotosnímku 5329 Josefa Fuky je nástěnka žáků 5.třídy.

Ods. Mgr. Fuka Josef,39853 Chyšky 113