Vítězná literární práce

31. 5. 2009
(system)

V okresním kole soutěže "Požární ochrana očima dětí" vyhodnotila porota v literární kategorii jako vítěznou práci "Zásah hasičů" žáka 4.tř. ZŠ Chyšky Pavla Gocaly.

Jeho vítěznou práci zveřejňujeme :

 

"Zásah hasičů"

Petr a Jirka šli do lesa na procházku. A řekli si, že si budou hrát na schovávanou. Tak se pvn schovával Petr. A pak se schoval Jirka. A tak to šlo pořád dokola. Jednou se schoval Jirka tak, že ho Petr nemohl najít. Petr volal, zase volal, až najednou viděl Jirku, jak leží v rokli. Petr běžel domů co mu síly stačily. A celý uřícený volal na číslo 150. Tam jim všechno řekl a rychle utíkal zpátky za Jirkou. Ve stejné chvíli dorazil k rokli zároveň s hasiči.

Pan hasič se k Jirkovi nemohl dostat. Rokle byla příliš strmá a hodně zarostlá hustým křovím. Hasiči se potřebovali rychle a bezpečně dostat k poraněnému Jirkovi. Museli dokonce použít pilu. Jakmile byla cesta volná, tak mohli spustit lana a žebříky. Jirku připevnili na provizorní lůžko a opatrně ho vytáhli. Nahoře už čekal lékař, který Jirku prohlédl a odvezl rovnou do nemocnice. Jehostav  byl kritický a trvalo hodně dlouhou dobu, než se uzdravil. Dodnes jsem Jirkovo nejlepší kamarád, který mu zachránil život. Samozřejmě, že bez pomoci hasičů a lékaře by vše dopadlo úplně jinak.