Zájezd do Londýna

8. 4. 2019
Denisa Kolínská
aktuálně

V měsíci dubnu vycestovaly děti naší základní školy do Londýna. Před dvěma lety se byly podívat pouze po památkách, ale letos na ně čekalo překvapení.

 

První den našeho výletu jsme si prohlédli Nultý poledník na Greenwichy. Poté jsme pluli lodí k Westminsteru, následovala procházka kolem Big Benu, katedrály a parlamentu. Od těchto významných budov jsme se přesunuli ke zřejmě nejdůležitější budově v Londýně - Buckinghamskému paláci - sídlu královny Alžběty II.. Náš den končil na Oxford Street. 

 

Druhý den čekal žáky zřejmě největší zážitek. Ihned po snídani jsme se vydali do ateliéru Harryho Pottera. Dárkem pro všechny bylo umožnění prohlídky Gringottovy banky, která se oficiálně otevírala až druhý den. V ateliérech byly k vidění všechny kostýmy, hůlky, rekvizity a stavby použité ve všech sedmi dílech. Po prohlídce ateliérů jsme popojeli do města Brighton na krátkou zastávku u moře. 

 

Třetí den jsme zahájili Tower Bridge experience. Dále jsme pokračovali procházkou kolem významných míst na březích řeky Temže. Děti viděly velkolepé mrakodrapy "Střep" a "Okurku", divadlo Globe - místo působení Williama Shakespeara, galerii Tate Modern, Millenium Bridge, katedrálu svatého Pavla. Metrem jsme se přesunuli do Natural History Museum, kde jsou k vidění nejrůznější expozice ze světa dinosaurů, rostlin, živočichů. Po cestě zpět jsme vystoupili u Westminsteru a šli si zkusit projížďku na London Eye s výhledem na celý Londýn. Zde skončil náš zájezd za krásami hlavního města Velké Británie. 

 

fotogalerie byla smazána