Vytvořte BATERKOŽROUTA!

17. 1. 2019
Denisa Kolínská
recyklohraní

2.úkol Vytvořte BATERKOŽROUTA
Baterie třídíme, protože tím chráníme životní prostředí. A to hned dvěma způsoby. Pokud by baterie skončily v běžné popelnici na směsný odpad, putovaly by na skládku nebo do spalovny. V obou případech by se z nich uvolňovaly škodlivé látky, včetně těžkých kovů, které znečisťují ovzduší, půdu, podzemní a povrchové vody. Tím, že baterie odnášíme na sběrná místa, předcházíte těmto škodlivým procesům, které se negativně podepisují jak na přírodě, tak na zdraví lidí. Zároveň umožňujeme, aby baterie mohly být odvezeny k recyklaci.

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale při třídění baterií je velmi důležité, aby měli lidé v domácnostech, na úřadech, v práci, v obchodech a samozřejmě i ve školách po ruce vhodnou sběrnou nádobu, do které mohou použité baterky odkládat. Není to tak dávno, kdy v průzkumu veřejného mínění vysoké procento respondentů na otázku proč baterie netřídí, odpovědělo, že se jim jednoduše nechce běhat s každou baterkou na veřejné sběrné místo.

 

Druhým úkolem v letošním školním roce bylo vytvořit nádobu na sběr použitých baterií. Úkolu se zhostili žáci sedmé třídy s třídní učitelkou Denisou Kolínskou. Nejdříve bádali nad tím, z jakého materiálu baterkožrouta vyrobí, aby v budoucnu unesl svůj obsah a nerozpadl se po prvním naplnění. Posloužil jim k tomu badatelský pracovní list. A pak se již pustili do vlastní výroby.

 

 

fotogalerie byla smazána