Návštěva v chyšecké knihovně a u paní starostky

10. 2. 2020
Denisa Kolínská
aktuálně

Návštěva v chyšecké knihovně

My, žáci 3.třídy, jsme se vypravili do chyšecké knihovny, kde pro nás měla knihovnice paní Kváčová připravenou besedu o knížkách a o povolání správné knihovnice. Děti měly za úkol vyhledat každý jednu knihu. Dostaly lísteček a tam měly informace o knize např. autora a název knížky. Potom na konci měl každý jednu otázku pro paní knihovnici. Povídali jsme si, byla z toho pěkná beseda. A i nás naučila, jak se řadí knihy podle abecedy a ukázala nám zapisování knih přes počítač. Někdo si vypůjčil knihu domů.

Návštěva u paní starostky

Také jsme se vypravili za paní starostkou Stanislavou Hejnovou odevzdat druhou část modelu Chyšek, kterou naše třída vyráběla o výtvarné výchově. Za odměnu dala žákům krabičku lineckého cukroví. Žáci byli pochváleni za pilnou práci a paní starostce udělali radost. Zeptali jsme se paní starostky, co má na své práci nejraději. Ráda se setkává s lidmi, např. při Vítání občánků.

Rozárka Kortanová

 

Rozhovor s paní knihovnicí Lenkou Kváčovou

1.       Kolik knih je v chyšecké knihovně? Přes 7000.

2.       Jak dodáváte do knihovny knížky? Buď z písecké knihovny výpůjčkou, nebo je tam objednám a z knihovny je pošlou, či si pro osobně dojedu.

3.       Kolik je v knihovně dračích a dinosauřích knih? Přes 10.

4.       Jaké jsou u vás nejstarší knihy? Bible, kroniky.

5.       Jakou máte vy nejraději knihu? Cestománie, fantasy knihy.

6.       Jaké vás baví práce ve vaší knihovně? Moc mě to baví, k tomu mám úklid a starám se o kulturní vyžití v obci – zajišťuji výlety. Ve volném čase hraji ochotnické divadlo.

7.       Kolik let tu pracujete? 5 let.

fotogalerie byla smazána