Zima ve školní družině 2020 aneb konečně sníh!

10. 2. 2020
Denisa Kolínská
družina

Po příjemně prožitých vánočních svátcích jsme se společně opět sešli plni sil ve škole a školní družině. V místním parčíku, kam často s dětmi chodíme, nás čekalo milé překvapení v podobě nového krmelce, který do parku umístili členové chyšeckého mysliveckého spolku ve spolupráci s obcí. Využili jsme situace a připomněli si, co do krmelce patří, co ne, co které zvěři chutná a naopak  co jí může uškodit.

Na sníh jsme si chvilku museli počkat, ale hned jak spadly první sněhové vločky, vyrazili jsme ven, konkrétně na Peklo. Cíl byl předem jasný- Hra na stopaře. Už cestou se děti měly za úkol soustředit a hlavně v tichosti pozorovat stopy zvířat, které v čerstvě napadaném sněhu byly krásně viditelné a rozpoznatelné.

Když nám trochu přimrzlo, inspirovali jsme se metodikou Družiny venku, vzali jsme si ven vodovky, štětce a zahráli si na netradiční umělce, kteří měli za úkol tvořit malby do sněhu. Děti se úkolu výborně zhostily a ukázaly svou kreativitu a šikovnost. Samozřejmostí a odměnou pro děti byly radovánky ve sněhu, koulovačky, stavby sněhuláků a iglú a děti si postavily i můstek, ze kterého sjížděly na lopatách.

Nezapomněli jsme ani na malé kamarády, ptáčky, kteří přezimují. Se staršími žáky jsme jim tedy vyrobili krmítka a mladší děti jim zase připravily za pomoci medu a ptačího zobu něco dobrého, aby zimu lépe snášeli. Při té příležitosti jsme si zopakovali, které ptáky můžeme u nás v zimě nejen u krmítek vidět, ale i ty, kteří odlétají do teplých krajin.

 

Lenka Demská Stiborová

Ivana Peciválová

 

fotogalerie byla smazána